CIA Direktörü: Ukrayna’daki savaşın önümüzdeki altı ayı kritik olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
CIA başkanı dün Kiev'i ziyaret etti ve Zelenskiy ile görüştü

CIA Direktörü William Burns, Rus-Ukrayna savaşının önümüzdeki altı ayının kritik olacağını söyleyerek, Rusya’nın hala müzakerelerle ilgilenmediğini de sözlerine ekledi.

CBS News’in aktardığına göre Putin, Batı’nın ilgisinin zayıflaması ve “siyasi yorgunluğun” ordusuna savaş alanında başarı elde etmesi için yeni bir şans verebileceğine dair iddiaya girdi.

Burns, “Sanırım Putin şu anda kendisine zaman ayırabileceğine bahse giriyor. Bize öyle geliyor ki savaş alanında her şeye önümüzdeki altı ay içinde karar verilecek. Batı, Putin’e sadece Ukrayna’da daha fazla ilerleyemeyeceğini değil, aynı zamanda Ukrayna’dan yasadışı yollardan aldığı toprakları her ay giderek daha fazla kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu anlamasını sağlamalı” dedi.

CIA direktörü, Rusya’nın hala müzakerelerle ilgilenmediğini de sözlerine ekleyerek “Bazen duyduklarınıza rağmen, Putin’in müzakereler konusunda ciddi olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com