Fransa doğruladı: Mamba SAMP-T hava savunma sistemleri baharda Ukrayna’ya teslim edilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İtalya ve Fransa, Ukrayna için 700 uçaksavar füzesi satın alacak

Fransa ve İtalya, Ukrayna’nın Rus dronları, füzeleri ve uçaklarının saldırılarına karşı savunmasına yardımcı olmak için ilkbaharda MAMBA orta menzilli kara savunma sistemi tedarik edecek.

Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecorne Twitter mesajında “İtalya Savunma Bakanı Guido Crozetto ile birlikte SAMP/T-MAMBA hava savunma sistemini 2023 baharında Ukrayna’ya teslim etmeye karar verdik. BU sistem Aleksey Reznikov ifade edilen Rus saldırılarına karşı sivil halkı ve altyapıları korumayı mümkün kılacaktır.

Hatırlatalım: Amerikan Patriot sisteminin eşdeğeri olan MAMBA, Karadeniz’deki son derece stratejik Köstence limanı bölgesini korumak için Romanya’da halihazırda konuşlandırılmış durumda.

Yaklaşık 100 km menzile sahip sekiz Aster füzesiyle donanmış bu sistem, radarları ve rampaları ile çok çeşitli hava tehditlerine karşı koyabilmektedir: kısa menzilli balistik füzeler, savaş uçakları, helikopterler, dronlar ve hatta kanatlı uçaklardan gönderilen roketler.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com