BM: Avrupa’da Ukrayna’dan gelen en az 4.8 milyon mülteci var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Ofisi’nin güncellenmiş verilerine göre, Avrupa’da Ukrayna’dan gelmiş en az 4.8 milyon mülteci kayıtlı.

BMMYK ofisi 44 Avrupa ülkesinde kayıtlı yaklaşık mülteci sayısını ve 24 Şubat’ta Ukrayna’dan sınırı geçme, Ukrayna’ya geri dönme ve Avrupa’da geçici koruma kaydı yapma konusundaki güncellemeleri sundu.

Ukraynalı Donbass’ın kaderi Severodonetsk’te belirleniyor

7 Haziran itibariyle, Ukrayna’dan dışarıya yaklaşık 7.3 milyon ve Ukrayna’ya 2,3 milyon sınır kapısı geçişi kaydedildi.

Ukrayna makamlarından elde edilen ve BMMYK tarafından toplanan yeni verilere göre, önce komşu ülkelere geçen ve ardından diğer ülkelere taşınanlar da dahil olmak üzere, Ukrayna’dan en az 4.8 milyon mülteci Avrupa genelinde kayıt altına alındı.

Avrupa’da kayıtlı 4.8 milyon Ukraynalı mülteciden 3.2 milyonu geçici koruma programlarına veya benzer ulusal koruma programlarına kaydolmuştur.

Ofis ayrıca, Avrupa’da en fazla Ukraynalı mültecinin 1.15 milyon kişi ile Polonya’da, 780 bin kişi ile Almanya’da 366 bin kişi ile Çek Cumhuriyeti’nde bulunduğunu belirtirken; ayrıca 1.1 milyon Ukraynaşo’nın da Rusya’da olduğunu belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com