Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü Kiev’de kutlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Hilton otelinde düzenlenen bir resepsiyon ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü kutlandı.

Türkiye ve Ukrayna milli marşlarının çalınmasından sonra resepsiyonda konuşan Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, son derece zor şartlarda cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına, vatanının güvenliği için yurtiçinde ve yurtdışında hayatlarını feda eden aziz şehitlere ve gazilere şükranlarını sunduğunu söyledi.

Stratejik ortak ve Karadeniz üzerinden komşu Ukrayna’nın Kırım dahil toprak bütünlüğüne güçlü desteği, Ağustos ayında düzenlenen Kırım Platformu Zirvesi’ne katılarak gösterdiklerini hatırlatan Güldere, “Ben de bu kürsüden, ilhakı tanımama politikamızı bir kez daha teyit ediyorum. Ayrıca bu yaz Türkiye’de meydana gelen orman yangını felaketleri sırasında Ukrayna’dan gördüğümüz eşsiz destek için de tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

Güldere, Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıl dönümünü de Ağustos ayında coşkuyla kutladıklarını hatırlatarak “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Ayrıca Şubat ayında da Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin 30. yıl dönümünü kutlayacağız.” şeklinde ekledi.

Büyükelçi Güldere etkinliğin sponsorlarından Lifecell ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile resepsiyonun düzenlenmesinde emeği geçen elçilik personeline ve Hilton Oteli’ne de teşekkür etti.

Etkinlikte konuklara, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Mutfak Sanatları Merkezinden gelen 4 şefin hazırladığı ikramlar sunuldu.

Büyükelçinin ardından Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Rüstem Umerov söz alarak cumhuriyet bayramını kutladı. Resepsiyona Türk işadamları, vatandaşlar, Kırım Tatarları, Gagauz Türkleri, Ahıska Türkleri, Azerbaycan Türkleri ve Ukrayna’da bulunan işadamları dernekleri temsilcileri de katıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com