Bloomberg: Avrupa Birliği, bazı malların Rusya üzerinden transit geçişini yasaklamayı planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Avrupa Parlamentosu Holodomor'u Ukrayna halkının soykırımı olarak tanıdı

AB, Rusya’nın yasakları atlatmasına yardımcı olan boşlukları kapatmaya çalışıyor. Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırım paketi ile birlikte Avrupa Birliği, belirli malların Rusya üzerinden transit geçişini yasaklayabilir.

Bloomberg, bilgili kaynaklara atıfta bulunarak, yasağın Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan yeni yaptırım paketinin bir parçası olacağını yazdı.

Kısıtlamalar, çeşitli araç türleri dahil olmak üzere çok sayıda teknoloji ve diğer mallar için geçerli olacaktır.

Moskova, alt yaptırım uygulanan birkaç teknoloji ürünleri üzerindeki kısıtlamaları aşmayı başardı. Rusya Federasyonu, AB ve diğer müttefik devletlerde üretilen çipleri ve entegre devreleri Türkiye, BAE ve Kazakistan gibi üçüncü ülkeler aracılığıyla almaya devam etti.

Diğer raporlar, Finlandiya ve Estonya da dahil olmak üzere Rusya’nın sınırındaki bazı AB ülkelerinin Orta Asya ülkeleriyle ticaretinde bir artış gördüğünü göstermiştir. Bu mallar genellikle Rusya üzerinden geçiyor ve ürünlerin bir kısmı ülkede kalıyor.

Polonya, Estonya ve Litvanya, AB’nin askeri, havacılık ve uzay endüstrilerinde kullanılabilecek mal ve teknolojilerin yanı sıra Rusya Federasyonu’nun endüstriyel potansiyelini güçlendirmeye katkıda bulunabilecek malların Rusya üzerinden geçişine bir yasak getirmesi konusunda ısrar etti.

Kaynaklara göre yeni yaptırım paketi, hareketlerinin takip edilmesini sağlayan navigasyon sistemlerine sahip olmayan tanker ve gemiler için de geçerli olabilir.

AB’nin ana odak noktası, Rusya Federasyonu’nun yaptırımları atlatmasına yardımcı olan boşlukları kapatmaktır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com