Danilov, Ukrayna’yı müzakere masasına oturtmayı bırakma çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Ukrayna’yı sürekli müzakere masasına oturtmayı bırakmaya, bunun yerine yeterli silah vermeye çağırıyor.

Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov “Rus saldırganının hedefi: Ukrayna’nın yok edilmesidir. Bu değişmeden kaldığında, son zamanlarda duyulan barışçıl çözüm girişimleri Rusya yanlısı barışı sağlamaktan başka bir şey değildir.” diye yazdı.

Danilov, “Bizi sürekli müzakere masasına oturtma çabasına gerek yok; bize yeterince silah verin. Silahlar en iyi arabulucudur ve Rusya Federasyonu için anlaşılır olan tek iletişim aracıdır.” diye devam etti.

Daha önce İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Ukrayna ve Rusya Federasyonu’nun müzakere masasına getirilmesi gerektiğine ve Çin’in arabulucu olabileceğine inandığını belirtmişti.

Yine, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Müsteşarı ve Dışişleri Bakanı Qin Gang, Çin’in “Ukrayna’daki kriz” konusunda tarafsız bir pozisyon aldığını ve siyasi çözümü için çatışma ve müzakerelerin derecesini azaltmaya çalıştığını belirtmişti .

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Pekin’in Rusya üzerindeki etkisini kullanarak Rusya’yı askerlerini Ukrayna’dan çekmeye ve savaşı sona erdirmeye ikna etmemesi halinde Avrupa Birliği’nin Çin ile “normal ilişkiler” geliştiremeyeceğini vurgulamıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com