Sunak: Uzun menzilli silahları Ukrayna ordusuna ilk nakleden ülke İngiltere olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, İngiltere’nin Ukrayna’ya uzun menzilli silah sağlayan ilk ülke olacağını vurguladı.

Sunak “Geçen her gün, Rus kuvvetleri daha fazla acı ve ıstıraba neden oluyor. Bunu Ukrayna için değiştirmenin tek yolu kazanmaktır. Bu nedenle, Ukrayna’nın savaşı kazanması için savaş alanında belirleyici bir avantaj elde etmesi için bir askeri stratejiye ihtiyacımız var. Barışı elde etmek için siyasi bir strateji” diye vurguladı.

Ukrayna’nın savaşı kazanmak için daha fazla top, zırhlı araç ve hava savunma sistemine ihtiyacı olduğuna değinen Sunak “Askeri desteğimizi ikiye katlamanın zamanı geldi” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin savaşı başlattığında Batılı ülkelerin kararlılığının zayıflaması riskini aldığını belirten Sunak “Şimdi bile öfkeleneceğimize bahse giriyor. Ama onu o zaman da yanılttık ve şimdi de haksız çıkaracağız. Birlikte, önümüzdeki birkaç ay içinde 2022’nin tamamında teslim edeceğimiz kadar çok silah teslim edeceğiz. İşte bu nedenle Birleşik Krallık, Ukrayna’ya uzun menzilli silahlar sağlayan ilk ülke olacak. Bu nedenle, Ukrayna’ya en gelişmiş hava savunma sistemlerini sağlamak ve ülkesini savunması için ihtiyaç duyduğu hava kuvvetlerini inşa etmek için müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz.” diye vurguladı.

Ayrıca İngiltere’nin herhangi bir ülkeye Ukrayna’nın şu anda kullanabileceği uçak sağlaması için yardım etmeye hazır olduğunu da belirten Sunak “Ukraynalı pilotları da en modern jet uçaklarını kullanacak şekilde eğitmeliyiz. İngiltere, Ukrayna’nın uzun vadede güvenliğini koruyabilmesi için bunu yapıyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com