NATO generali, Ukrayna’ya F-16 ve uzun menzilli füzelerin sağlanmasını destekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
NATO generali, Ukrayna'ya F-16 ve uzun menzilli füzelerin sağlanmasını destekliyor

Avrupa’daki NATO kuvvetlerinin başkomutanı ABD’li General Christopher Cavoli, Ukrayna’ya F-16 savaş uçakları, insansız hava araçları ve uzun menzilli füzeler dahil olmak üzere gelişmiş Batı silahları sağlamanın, Rusya’yı yenmesi ile sonuçlanacağına inanıyor.

Politico haberine göre 10’dan fazla senatör ve ABD Temsilciler Meclisi üyesiyle yapılan kapalı brifing sırasında Cavoli’ye F-16 savaş uçaklarının Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savaşı kazanmasına yardımcı olup olmayacağı soruldu. “Evet” diye cevap verdi.

Cavoli ayrıca Ukraynalı askerlerin Rus mevzilerini daha uzun mesafelerden vurmak, karargahları ve arka ikmal hatlarını imha etmek ve Ukrayna’nın geçici olarak işgal altındaki topraklarındaki Rus birliklerini imha etmesi için daha uzun menzilli füzelere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı’nda da konuşan Cavoli, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna’ya gelişmiş uçaklar, dronlar ve 100 kilometreden fazla menzilli füzeler dahil olmak üzere sahip oldukları en gelişmiş silahları sağlaması gerektiğini söyledi.

Cavoli, “Bu silahlar, Kiev’in, Moskova’nın birliklerini püskürtme yeteneğini güçlendirmek için daha iyi bir iş çıkaracaktır.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com