ISW: Putin silahlandırmayı artırmak için Belarus fabrikalarına gözdikti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Putin, Donetsk ve Lugansk'ın Ukrayna olduğunu resmen kabul etti (belge)

Rusya, Ukrayna’ya karşı uzun süredir devam eden savaşı desteklemek adına ordusunu yeniden silahlandırmak amacıyla Belarus’un savunma sanayi unsurlarını bünyesine katmayı planlıyor. Bu süreç, bazı anlaşmaları yerine getirmeyi kabul eden Lukaşenko tarafından da onaylandı.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün (ISW) 17 Şubat’taki raporuna göre, Belarus lideri Aleksander Lukaşenko, Putin ile yaptığı görüşmede Rusya Federasyonu’nun bu süreci çoktan başlattığını doğruladı. Özellikle, Belarus havacılık endüstrisinin, Rus teknolojilerinin desteğiyle Rus ordusu için Su-25 saldırı uçağı üretmeye hazır olduğunu belirtti.

Ayrıca Lukaşenko, Belarus devletine ait Minsk Otomobil Fabrikasının Rusya’nın KamAZ’ı için parça üretmeye başladığını belirterek, Batı’nın kaybettiği ithalatın yerini alacak elektronik bileşenlerin üretiminde Rusya’ya yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Lukaşenko, Belarus’un “üç ay önce” imzalandığı iddia edilen “savunma ve güvenlik alanında işbirliği anlaşmalarını” yüzde 100 yerine getirdiğine belirtti.

ISW analistleri, Rusya Federasyonu’nun kendi askeri potansiyelini güçlendirmek için Belarus’un askeri-sanayi kompleksini daha aktif olarak kullanacağına inandığını belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com