AB, Rusya’nın 21.5 milyar avroluk mal varlığını dondurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Bloomberg: Danimarka ve Hollanda, Ukrayna'nın AB üyeliği adaylığına karşı

Avrupa Komisyonu, Rusya’nın Avrupa’daki 21.5 milyar avroluk varlığını dondurdu, başta Rusya Merkez Bankası olmak üzere diğerlerinin bloke edilmesi için çalışıyor ve bazı varlıklara olası müsadere için yasal yollar arıyor.

Avrupa Komisyonu adalet konularından sorumlu temsilcisi Didier ReyndersYaptırım listelerinde yer alan Rus oligarkları ve tüzel kişilere ait 21.5 milyar avroluk varlığı dondurmayı başardık. Rusya Merkez Bankası rezervleri gibi diğer varlıklar üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Reynders, Brüksel’in yaptırımları atlatmaya çalışanlara karşı önlemleri güçlendirmeye yönelik bir yönerge üzerinde çalıştığını da söyledi.

Bu çalışmanın aşamalı olduğunu kaydederek “Birinci adım varlıkların bloke edilmesi veya dondurulması. İkinci adım ise cezai suçların olduğu durumlarda müsadere sürecini başlatmaktır.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com