Abd Başkanı Biden’den Kiev’e sürpriz ziyaret

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, topyekun Rus işgalinin başlamasından bu yana ilk kez Ukrayna’yı ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Zelenskiy, Telegram kanalında “Joe Biden, Kiev’e hoş geldiniz! Ziyaretiniz tüm Ukraynalılar için son derece önemli bir destek gösterisidir.” diye yazdı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, seçkin konuğu başkentin merkezindeki Mariinskiy Sarayı’nın verandasında karşıladı.

Ukrayna ve ABD heyet üyelerinin sunumunun ardından Ukrayna ve ABD devlet başkanları yüzyüze görüşme gerçekleştirdi.

Zelenskiy, Joe Biden’ın ziyaretinin Ukrayna ve Ukraynalılar için son derece önemli bir destek sinyali olduğunu kaydederek “Çok teşekkür ederim sayın başkan. Bu, Ukrayna için önemli bir destek anı. Ukrayna’ya destek konusunda ilk telefon Beyaz Saray’dan geldi. Liderliğiniz için teşekkür ederiz. Ayrıca Kongre’den gelen destek için iki partinin desteği için de teşekkür ederim” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı ile cephedeki durumu ve bugün son derece zor günlerden geçen Ukrayna halkını konuşacağını söyledi.

Joe Biden ise, ABD’nin Ukrayna devletinin bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini gösterdiğine dikkat çekerek “ABD’nin vahşi saldırganlığa karşı savaşında Ukrayna’yı desteklediğine dair herhangi bir şüphe bırakmamanın kritik öneme sahip olacağını düşünüyorum” dedi.

ABD başkanı, Kiev’i tekrar ziyaret etmekten memnun olduğunu kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com