Zelenskiy: Ukrayna, Transdinyester konusunda Moldova’ya yardım etmeye hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Rusya Federasyonu Transdinyester’i başka bir cephe açmak için kullanırsa Ukrayna her zaman Moldova’ya yardım etmeye hazır olacaktır.

Cumhurbaşkanı Vladimir ZelenskiyÖzel servisimizden, Rusya’nın bu andan yararlanarak Moldova’nın liderini değiştirmek istediği bilgisini aldık. Bu bilgiyi Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu’ya ilettik.” dedi.

Rusların uzun zamandır plan yaptıklarını ancak Moldova ve Rusya Federasyonu’nun ortak bir sınırı olmadığı için birliklerini yalnızca Kişinev’deki havaalanına nakledebileceğini belirterek “Bu nedenle, bu havaalanını ve Transdinyester’in tüm kaynaklarını kullanmak zorundalar. Maia Sandu benden yardım istemedi, ancak bilgi için teşekkür etti. Durumumuzu çok iyi biliyor. Ukrayna, Moldova’ya her zaman yardıma hazır olacaktır.” dedi.

Moldova’nın yeni Başbakanı Dorin Rechan, Transdinyester’in askerden arındırılması ve tüm Rus birliklerinin orada sınır dışı edilmesi gereğinden bahsetmişti.

Son zamanlarda, Ukrayna istihbaratı Rusya’nın Moldova’daki siyasi durumu istikrarsızlaştırma planını ifşa etti. Bunun ardından Başkan Maia Sandu, Rusya’nın askeri eğitim almış kişiler ve muhalefet protestolarının yardımıyla ülkedeki hükümeti değiştirmek istediğini açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com