Biden, “LDNR” ye yatırım ve finansmanı yasaklayan bir kararname imzalayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, sözde cumhuriyetler “LNR” ve “DNR”ye yatırım, ticaret ve finansmanını yasaklayan bir kararname imzalamayı planlıyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin Rusya’nın sözde devlet terör örgütleri “L/DNR”nin “bağımsızlığını” tanımasına ilişkin açıklamasında «Rusya’dan böyle bir adım bekliyorduk ve hemen tepki vermeye hazırız. Başkan Biden yakında, ABD vatandaşlarının “DNR” ve “LNR” içinde, bunlardan veya bu ülkelerde yeni yatırım, ticaret ve finansmanını yasaklayan bir kararname çıkaracak.» dedi.

Rusya, “LDNR”nin bağımsızlığını tanıdı

Beyaz Saray’ın, Rusya’nın uluslararası yükümlülüklerini açıkça ihlal etmesiyle ilgili olarak yakında ek tedbirler açıklayacağını da ekleyerek «Açıkça belirtmek gerekirse: bu önlemler, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye devam etmesi halinde müttefiklerimiz ve ortaklarımızla koordineli olarak hazırladığımız ağır ekonomik yaptırımlardan ayrıdır ve onları tamamlayacaktır.» şeklinde belirtti.

Beyaz Saray, Rusya’nın saldırgan eylemlerinin kışkırttığı doğu Ukrayna’daki gerilimi azaltmak için daha fazla eylem konusunda müttefikleri ve ortaklarıyla yakın istişarelerde bulunmaya devam ediyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com