Başbakan, Ukrayna’nın ısıtma sezonuna hazır olduğunu söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, ülkenin ısıtma sezonuna hazır olduğunu ve ısıtma tarifelerin artmayacağını söyledi.

Denis Şmigal

Verkhovna Rada’daki “Hükümete Sorular Saati” sırasında konuşan başbakan, “Ülke ısınma mevsimine hazır. Bölgelerin teknik hazırlığı şimdiden %90’ın üzerinde” dedi.

Depolama tesislerindeki gaz rezervleri şimdiden 18.5 milyar metreküpü aştığını belirten Şmigal “Onları artırmak için hazırlıklar yapılıyor.” diyerek “Geçen yıl olduğu gibi bu dönemi de sakin geçeceğiz, ülke ısınacak” diye ekledi.

Şmigal ayrıca, Naftogaz tarafından depolama tesislerine pompalanan tüm doğalgazın Ukraynalı tüketicilerin ihtiyaçları için kullanılacağına dair güvence verdi. Aynı zamanda, şirketin planlı faaliyetlerini sürdürmek için halihazırda likiditesi bulunmaktadır.

Ukrayna’da emlak fiyatlarındaki artış yavaşlarken, Türkiye ilk sıraya oturdu (araştırma)

Avrupa’da gaz fiyatlarındaki hızlı artışa rağmen, Ukrayna’nın NJSC Naftogaz’ı, halkın ihtiyacı için uygun fiyatlarla doğal gaz satacak diyen Şmigal “Avrupa’da gazın fiyatı 1 metreküp başına 25 UAH’a ulaşıyor. Biz hükümet olarak, parlamento ile birlikte, sizinle birlikte milletvekilleri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın girişimiyle, Naftogaz’dan 7.96 UAH’lık bir fiyat sağladık.” dedi.

Isı ve sıcak su tarifeleri artmaması için, hükümetin bu konuda yerel yönetimlere yardımcı olacağını belirten Başbakan “Isıtma sistemlerindeki işletmelerin kullacağı gaz fiyatı artmayacak ve aynı seviyede kalacak (yaklaşık 7.4 UAH / metreküp), bu da ısıtma ve sıcak su tarifelerini artırmamaya izin verecek” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com