Başbakan: Organize sanayiler Ukrayna’ya 2.5 milyar dolardan fazla yatırım getirebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Denis Şmigal

Organize sanayi bölgeleri nihayet Ukrayna’da çalışmaya başlayacak. Önümüzdeki üç yıl içinde Ukrayna devleti 25 sanayi parkının altyapısını donatacak ve bu sayede 2.5 milyar dolarlık ek yatırım alabilecek.

Facebook’ta haftanın ekonomik sonuçlarını özetleyen Başbakan Denis Şmigal Bu hafta, gerekli belgeler, özellikle sanayi parkları siciline dahil edilme prosedürü ve bunun sürdürülmesi prosedürü onaylandı. Dahil etme prosedürü mümkün olduğunca hızlı ve iş odaklı olacaktır. Önümüzdeki üç yıl içinde devlet 25 sanayi parkının altyapısını oluşturmaya yardımcı olacak” dedi.

Avrupa Komisyonu, sınırlarındaki gerilimler sebebiyle Ukrayna’ya 1.2 milyar Euro yardım sağlayacak

Başbakan, hükümet uzmanlarının ve bağımsız analistlerin tahminlerine göre, sanayi parklarının gelişmesi sayesinde Ukrayna’nın 2.5 milyar dolardan fazla ek yatırım alabileceğini de sözlerine ekledi.

Şmigal, “Endüstriyel parklar Polonya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Güney Kore ekonomileri için etkili büyüme noktaları haline geldi ve bu ülkelerin en iyi deneyimini Ukrayna’da çalıştırmak için kullanmayı planlıyoruz.” dedi.

19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu, bir endüstriyel parkın, endüstriyel parklar siciline dahil edilmesine ilişkin belgeleri değerlendirme prosedürünü onayladı.

Ekim 2021’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Endüstri Parkları Yasasını değiştiren bir yasayı imzaladı. Belge, sanayi parklarındaki yatırımcılar için finansal, altyapı ve kurumsal teşvikleri içermekte.

Cumhurbaşkanlığı için Poroşenko, Zelenskiy ile farkı iyi kapatıyor (anket)

Aralık ayı itibariyle, Ukrayna’da sadece 10’u faaliyette olan 52 sanayi parkı tescil edilmiştir.

2022’de, sanayi parkları için altyapı inşaatının ortak finansmanı için 400 milyon UAH sağlandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com