Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, toplam 200 milyon dolarlık ABD askeri yardımının üçüncü paketini aldı. Yüzlerce Javelin kompleksi de dahil olmak üzere silahlar Borispol’e ulaştı.

Ukrayna’daki ABD Büyükelçiliği’nden bildirildiğine göre ABD, Ukrayna’ya toplam 200 milyon dolarlık askeri yardım paketinin üçüncü partisini gönderdi. Bir gece önce, Silahlı Kuvvetler için yaklaşık 300 Javelin füze sistemi ve 79 ton silah içeren bir uçak Borispol Uluslararası Havalimanı’na indi.

Mesajda , “Devletler Ukrayna’yı destekliyor ve biz de Ukrayna’ya gerekli desteği sağlamaya devam edeceğiz” denildi.

Rusya’nın saldırısı konusunda üç senaryo: Ukrayna ve dünya savunmaya hazır mı?

Uçak, havaalanında Ukrayna Savunma Bakanlığı ve ABD Büyükelçiliği temsilcileri tarafından karşılandı.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov Twitter mesajında “Güvenlik ekipmanından oluşan yeni bir kargo, fırlatıcılar ve füzelerden oluşmakta, toplam ağırlığı yaklaşık 80 ton. ‘Büyük kuş sürüsünden’ dördüncü kuşun yakında gelmesini bekliyoruz. Stratejik ortağımıza teşekkür ediyoruz.” diye yazdı.

Daha önce de ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik artan tehditlerin arka planında, diplomatlarının ailelerini ülkeden tahliye etmeye karar verdi. Büyükelçilik çalışanlarının gönüllü olarak ayrılmalarına izin verildi. Benzer bir karar Kanada, İngiltere ve Avustralya tarafından da alındı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com