Bahar Ukrayna’ya hızlı ve daha erken gelecek: 2022’de iklim ne gibi sürprizler hazırlıyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İklim uzmanlarına göre 2022 yılında ilkbahar, normalden daha erken gelecek ve ısınma hızlı olacak. Yaz yağışları artarken, kışlar daha ılıman ve karlı geçecek.

Jeofizik Enstitüsü’nden iklim uzmanı Svetlana Boiçenko Radyo NV yayınında Ukrayna için çok tipik olmayan keskin bir bahar havasının beklendiğini kaydetti.

Kubrakov, Türkiye’ye karayolu taşımacılığının tamamen serbest bırakıldığını duyurdu

Boiçenko “Gerçek şu ki, klimatologlar trende göre neler olduğuna bakıyorlar. Bahar kesinlikle gelecek, ancak son on yılda baharın normalden daha erken zamanda geldiğini gözlemliyoruz. Örneğin 20. yüzyılın ikinci yarısına göre daha erken, Nisan ayında.” dedi.

Boiçenko mevsim geçişlerinin tutarsızlıklarına dikkat çekerek ilkbaharda sıcaklıkların aniden yükseleceğini vurguladı.

Buna ek olarak, bilim adamları Ukrayna’nın tamamen yeni bir iklime doğru girdiğini savunuyorlar. Bunun sonucu olarak da 2022 yılında özellikle yaz aylarında yağışların artması beklenmektedir.

Klimatologlar “Isınma devam edecek ve eğilime göre sıcaklar yaz dönemleri için tipik olacak. Ayrıca Haziran ayında da daha önce pek görülmeyen anormal derecede yüksek sıcaklıklar kendini gösterecek.” diyorlar.

Kış ise, önceki kışlara göre iklim değişikliğinin etkisiyle hem soğuk geçti hem de kar yağdı diyen Boiçenko “Yağışlarda bir değişim başlayacak, özellikle yaz aylarında çok daha fazla yağış olacak. Çünkü son yıllarda, yaz aylarında yağışların azalması karakteristik bir durum olmuştu ve yüksek sıcaklıklar büyük bir sorundu.” diye vurguladı.

Nova Poshta aynı faturadaki ek paketler için uyguladığı tarifeleri düşürdü

Önümüzdeki yıllarda Ukrayna’da da daha fazla kar ve daha ılıman kış sıcaklıkları bekleniyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com