Zelenskiy, Türkiye’de Putin ile görüşmeye hazır olduğunu doğruladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a , Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye’de görüşmeye hazır olduğunu doğruladı.

Zelenskiy’nin basın sekreteri Sergey Nikiforov “Türkiye, Vladimir Zelenskiy ile Vladimir Putin arasındaki görüşmede birkaç kez arabulucu olmayı teklif etti. Ukrayna, somut sonuçlar verecek herhangi bir toplantı biçimini kabul ettiğimizi birkaç kez yanıtladı.” dedi.

Türkiye iki başkonsolosluk daha açarak Ukrayna’daki diplomatik varlığını güçlendirecek.

Buna karşılık Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmeye hazır, ancak önce görüşme sonucunda neler olacağını anlamak istiyor.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dmitriy Peskov‘un basın sekreteri “Bunun uzun zaman önce gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Ve düzenli olarak yapılmaları gerekir. Ancak bunun olması için en azından önceki anlaşmalardan bazılarının uygulanması gerekiyor.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com