Aynı adrese çok kişinin birden kayıtlı olduğu “karınca yuvaları” kontrol edilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi, SBU, Göç İdaresi ve Vergi Dairesi toplu olarak adres tescillerinin yapıldığı dairelerin denetimini gerçekleştirecek.

Kiev belediye başkan yardımcısı Konstantin Usov “Örneğin, Syrtsa’daki Maksim Berlinsky Caddesi’ndeki 30 metrekarelik bir apartman dairesinde binden fazla kişi kayıtlı. Solomenka, Kudryashova Caddesi’ndeki başka bir dairede 740 kişi var. Toplamda, Kiev’de anormal sayıda insanın kayıtlı olduğu 100’den fazla ‘karınca yuvası’ daire var.” dedi.

Usov’a göre, konut alanı başına kayıt sayısı konusunda herhangi bir yasal kısıtlama olmamasına rağmen, bu “yarı yasal bir iş” olarak yapılmaktadır.

Ona göre, bu uygulama “yabancı suçluları” meşrulaştırıyor ve bunun sonucunda Kiev’deki diğer bölgelerin sakinlerini kaybetmesine sebep oluyor. Bu tür insanların çocukları, anaokullarında ve okullarda “gerçek Kiev” çocuklarının yerini almaktadır. Kiev Şehir Devlet İdaresi’ne bu yönde çok sayıda şikayet gelmektedir.

Usov, genel olarak çözümün tescil kurumunu (adres tescil) kaldırmak ve tüm idari hizmetleri gerçek ikamet yerine bağlamak olduğunu söylüyor. Ancak şimdiye kadar bu sorun çözülmedi, Kiev Şehir Devlet İdaresi SBU, göç servisi ve vergi makamları ile toplu kayıt yerlerinde ortak hedefli “düzenlemeler” konusunda anlaştı. Özellikle şunları kontrol edeceklerdir:

  • bu adreslerde kaç çocuğun kayıtlı olduğu ve orada gerçekten ebeveynleriyle birlikte yaşayıp yaşamadıkları;
  • bu tür dairelerin sahiplerinin işsizlik ödeneği alıp almadığı;
  • bu apartmanların sakinlerinin fiili faaliyetleri için vergi ödeyip ödemedikleri ve sahiplerinin hizmetlerinin sağlanması için mi yoksa mülklerin kiralanması için mi bu kayıtları yaptığı;
  • tüm bu sakinlerin kamu hizmetleri için faturalandırılıp faturalandırılmadığı;
  • kayıtlı yabancıların gerçekten bu adreslerde yaşayıp yaşamadığı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com