ABD, İngiltere ve Fransa’nın dışişleri başkanları: Rusya “kirli bomba” hakkında açıkça yalan söylüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD, İngiltere ve Fransa'nın dışişleri başkanları: Rusya "kirli bomba" hakkında açıkça yalan söylüyor

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken , İngiltere’den James Cleverley ve Fransa’dan Catherine Colony açıklamalarında Rusya’nın, Ukrayna’nın kendi topraklarında “kirli bomba” kullanmaya hazırlandığı iddiasıyla yalan söylediğini belirtti.

ABD, Fransa ve İngiltere savunma bakanlarının Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştüklerini hatırlatarak, Rus bakanın Ukrayna’nın “kirli bomba” ile bir provokasyon hazırladığını iddia ettiklerini belirten ABD, İngiltere ve Fransa dışişleri bakanları, “Ülkelerimiz, Rusya’nın, Ukrayna’nın kendi topraklarında ‘kirli bomba’ kullanmaya hazırlandığı şeklindeki bariz yanlış iddialarını reddettiğimizi açıkça belirttiler” dedi.

ABD ordusunun 101. Hava İndirme Tümeni Ukrayna sınırında

Dünyanın, suçlamayı tırmandırma bahanesi olarak kullanma girişimini değerlendireceğini de ekleyen bakanlar “Rusya tarafından herhangi bir tırmanma bahanesini de reddediyoruz.” dedi.

Dışişleri başkanları, Rus saldırganlığı karşısında her zaman Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini garanti ederek; ABD, İngiltere ve Fransa’nın, Ukrayna’nın topraklarını savunma çabalarını gerektiği sürece desteklemeye devam etmeye kararlı olduklarını tekrarladılar.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com