Reznikov: “kirli bomba” iddialarına sert yanıt verdi: Hırsızın başındaki şapkası yanıyor!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov, küresel üreticileri yeni silahlarını Ukrayna'da test etmeye çağırdı

Rus liderliğinin Ukrayna ordusunun “kirli bomba” kullanmayı planladığını iddia ettiği açıklamaları, Kremlin’in suçlarından Ukrayna’nın kendisini suçlayarak kurtulma girişimidir.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov “Hırsızın başındaki şapkası yanıyor (Rusça bir deyim: На воре шапка горит -ukrhaber). Bugün, yüksek uluslararası düzeyde, Rusya Federasyonu bu atasözüne uygun resmi bir örnek sağladı. Ukrayna’nın sözde kullanmaya hazırlandığı “kirli bomba” hakkındaki yalanlar, Kremlin’in olağan taktiklerinin bir parçası. Rus suçlular, suçlarından dolayı mağduru saldırganlıkla suçlamaya çalışmaktadır.” dedi.

Reznikov, Rusların 2014’ten beri defalarca benzer taktiklere başvurduklarını, özellikle nükleer silah kullanmakla açıkça tehdit ettiklerini, Çernobil nükleer santralindeki felaketi kışkırttıklarını ve şimdi Zaporoje nükleer santralindeki felaketle dünyaya şantaj yaptıklarını kaydederek “Kirli” nükleer şantaj, sert önleyici adımların bir nedenidir… Rus hakaretlerine en iyi yanıt, Moskova’daki kriminal terör rejimi üzerindeki baskıyı artıracak kararlı adımlar ve hızla ülkemizi beladan temizlememiz için Ukrayna’ya aktif yardımda bulunmamızı sağlayacak araçlar olmalıdır. Böylece Avrupa’da nükleer suç işlemek kimsenin aklına bile gelmez.” dedi.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu bazı Batılı ülkelerin bakanları ile yaptığı görüşmelerde Ukrayna’yı “kirli bomba” patlatma niyetinde olduğu iddiasıyla suçlamıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com