Kirli bomba nedir? Ukrayna, Rusya’nın açıklamaları karşısında ne dedi?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya sürekli korku salmasına rağmen, kimse uzun süredir Rusya’dan korkmuyor. Rusların çöküşlerini durdurmanın tek yolu olarak Ukrayna ile müzakeresi kaldı. Ancak Kremlin’in her türlü şantajına rağmen, Ukrayna müzakereleri kabul etmeyecektir.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey YermakUzun zamandır kimse Rusya’dan korkmuyor, çünkü onlar çöküşünü durdurmak için müzakerelerin hayalini kuran zayıf korkaklar. Bütün dünya bunu görüyor. Müzakere olmayacak. Ve tüm kirli işler kesinlikle bir tecritle sonuçlanarak Rusya Federasyonu’na kalacak.” dedi.

Rusya’nın Ukraynalılara yönelik farklı türlerde provokasyonlara ve cinayetlere başvurduğunu hatırlatan Yermak, bu “kirli şantajın çok ilkel göründüğünü” de sözlerine ekleyerek “Zaporoje Nükleer Santrali ile alakalı kirli manipülasyonlar, Kahovka HES’in kirli bir şekilde sindirilmesi, Olenivka’daki Ukraynalı savaş esirlerine yönelik kirli bir terörist saldırı ve ayrıca sivil halkla kirli bir savaş ve savaş alanındaki yenilgilerden sonra terör…” diyerek Rusya’yı “Oldukça ilkel yapıları olan Rusya denilen kirli bir ülke.” şeklinde nitelendirdi.

Ukrayna polisi “Motor Sich” başkanını vatana ihanetten gözaltına aldı

23 Ekim Pazar günü, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna’nın “provokasyonlar” düzenlediği iddiasıyla Fransa ve Türkiye, İngiltere ve ABD’den meslektaşlarıyla telefon görüşmeleri yaptı. Ukrayna’nın “kirli bomba” kullanmaya hazırlanarak provokasyon yapacağını iddia etti.

“Kirli bomba” nedir?

“Kirli bomba”, radyoaktif malzemeyi geleneksel patlayıcılarla birleştiren radyolojik bir silahtır. Silahın amacı, patlama bölgesi etrafındaki alanı radyoaktif malzeme ile kirletmek, öncelikle insanların bu bölgede kalmasını zorlaştırmaktır. Bir nükleer silah, “kirli bomba”dan farklı olarak, geleneksel patlayıcılarla elde edilebilecek yıkım ve hasardan çok daha fazla yıkım ve çevreye verilen zararı aşan bir patlama etkisi yaratmak için nükleer enerji yayar. Bu yüzden karıştırılmamalıdır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com