ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına Ukrayna’ya gitmemelerini tavsiye etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın ciddi bir askeri hareket planlaması ve COVID-19 tehdidi nedeniyle Amerikalılara Ukrayna’ya seyahat etmemelerini tavsiye etti.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yayınlanan mesajda Ukrayna’ya seyahetlere dair uyarılar belirtildi.

Mesajda “Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Devletler vatandaşlarına COVID-19 nedeniyle Ukrayna’ya seyahat etmemeleri ve Rusya’dan gelen artan tehditler sebebiyle de seyahatlerini yeniden gözden geçirmelerini tavsiye etmektedir. Suç ve sivil huzursuzluktan ötürü daha dikkatli hareket edin. Bazı bölgelerde riskler arttı.” denildi.

Ukrayna’da getirilen çoklu vatandaşlık için her ülke ile ayrı ayrı müzakere edecek

Kelimenin tam anlamıyla ise ABD vatandaşları, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı ciddi bir askeri harekat planladığına dair haberler konusunda bilgilendirmektedir.

ABD, vatandaşlarına özellikle Ukrayna sınırları boyunca, Rus işgali altındaki Kırım’da ve Rus kontrolündeki doğu Ukrayna’daki güvenlik koşullarının öngörülemez olduğunu ve hızla bozulabileceğini hatırlatarak “Ukrayna’ya seyahat etmeye karar veren ABD vatandaşları, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri harekâtının ABD Büyükelçiliği’nin ABD vatandaşlarının Ukrayna’dan ayrılmasına yardım etmek de dahil olmak üzere konsolosluk hizmetleri sağlama kabiliyetini ciddi şekilde etkileyeceğini bilmelidir.” diyerek de uyarıda bulundu.

Web sitesi ayrıca , örneğin Kiev’de bazen şiddet içeren, siyasi cinayetler ve bombalamalara dönüşen mitinglerin yanı sıra radikallerin azınlıklara ve polise yönelik şiddetli saldırılarına atıfta bulunarak, yabancılara karşı işlenen suçların Ukrayna’da “yaygın” olduğunu bildiriyor.

Dikkat! Kiev yollarında buzlanma: sürücüler ve yayalar için ipuçları

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com