40’tan fazla ülke Ukrayna’ya savunma yardımı sağlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerika Birleşik Devletleri’ne ek olarak, 40’tan fazla devlet Ukrayna’ya doğrudan savunma desteği sağlıyor. Bu, Ukrayna’nın savaş alanında zafer kazanmasına ve müzakere masasındaki konumunu güçlendirmesine yardımcı oluyor.

Dışişleri Bakanı Anthony Blinken tarafından yapılan bir açıklamada “ABD’nin yanı sıra 40’tan fazla müttefik ve ortaktan gelen güvenlik yardımı, Ukrayna’nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma konumunu güçlendirmeye devam ediyor.” denildi.

Uluslararası Ukrayna Savunma Lejyonu’nda 55 ülkeden savaşçı görev yapıyor.

Ek olarak, Dışişleri Bakanı, bunun Ukrayna’nın savaş alanında zafer kazanmasını sağlamanın yanısıra müzakere masasındaki konumunu güçlendirmeye de katkıda bulunuyor. Rus birlikleri Kiev savaşını kaybetti ve Ukrayna’nın doğusunda ve güneyinde yavaş ve yoğun bir taarruza devam ediyor.

Blinken ayrıca ABD ve diğer devletlerin Rusya’ya karşı güçlü yaptırımlar uyguladığını, doğu kanadında NATO’nun caydırıcılığını ve savunmasını güçlendirdiğini ve topraklarını cesurca savunan Ukrayna’ya tarihi düzeyde askeri ve diğer yardımları sağladığını hatırlattı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com