Uluslararası Ukrayna Savunma Lejyonu’nda 55 ülkeden savaşçı görev yapıyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lejyon konuşmacısı Damien Magru, 13 Haziran’da Kiev’deki bir brifingde 55 ülkeden savaşçıların Rus ordusuna karşı Ukrayna’nın yanında savaştığını belirtti.

Magru “50’den fazla ülke ve milletten temsilcilerimiz var. En son baktığımda 55 tane vardı. Dünyanın her yerinden, tüm kıtalardan, hatta Brezilya, Güney Kore, Avustralya kadar uzak ülkelerden temsilcilerimiz var.” dedi.

Magru’ya göre, Uluslararası Lejyon temsilcileri arasında en çok ABD ve Büyük Britanya vatandaşı var, onu Polonya ve Kanada vatandaşları, Finlandiya dahil Baltık ve İskandinav ülkelerinin temsilcileri izliyor.

Uluslararası Af Örgütü: Rusya, Harkov’u yasaklı mühimmatla vurdu

Magru, Uluslararası Lejyonun Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin bir parçası olduğunu, bu nedenle Ukrayna ordusu tarafından finanse edildiğini vurguladı.

Tüm lejyonerlerin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin diğer askerleriyle aynı maaşı aldığını ve bu nedenle paralı asker olarak kabul edilemeyeceğini açıkladı.

Uluslararası hukuka göre, paralı askerlerin birincil motivasyonunun finansman olduğunu ve savaştıkları askeri ordulardan daha fazla para almaları gerektiğini açıkladı.

Magru “Bu, tüm yaşam giderleri için geçerlidir, savaşçıların maaşları, silahlar ve mühimmat için geçerlidir. Başta Batı olmak üzere özel bağışçılardan ek bir para kaynağımız var ve bu parayı farklı platformlarda harcıyoruz. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından verilen ve savaş alanında ihtiyaç duyulan, ancak Ukrayna devlet kanalları aracılığıyla finansmanı olmayan standart askeri kitte yer almayan savaşçılarımıza özel ekipman için kullanıyoruz.

Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile bir “tahıl koridoru” oluşturulması konusunda görüşecek

Bu nedenle, tanımı gereği, uluslararası hukuka göre paralı asker olamayız. Ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin tam teşekküllü çalışanları olduğumuzu kanıtlayan Ukrayna mevzuatına uygun tüm belgelere sahibiz.” diye açıkladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com