Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile bir “tahıl koridoru” oluşturulması konusunda görüşecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Erdoğan: Buça ve İrpin'deki olaylar Ukrayna'daki savaşı bitirme çabalarına gölge düşürdü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki hafta mevkidaşları Vladimir Putin ve Vladimir Zelenskiy ile yeniden temaslarda bulunmayı planlıyor. Görüşmelerin konusu, Ukrayna tarım ürünlerinin deniz yoluyla ihracatı için güvenli bir koridor oluşturma projesinin uygulanması olacak.

Anadolu Ajansı’na göre Van’da gençlerle yaptığı bir toplantıda konuşan Erdoğan istişarelerin konusunun Karadeniz’de Ukrayna tarım ürünlerinin ihracatı için güvenli bir koridor oluşturma projesinin uygulanması olacağından bahsetti.

Ukrayna’da trafik kameralarının yeniden faaliyete geçmesinden sonra 200 binden fazla trafik ihlali kaydedildi

Erdoğan “Önümüzdeki hafta ‘tahıl koridoru’ konusunda hangi adımları atacağımızı görüşmek üzere Putin ve Zelenskşy ile görüşeceğiz” dedi.

6 Haziran’da medyada çıkan haberlerde Rusya Federasyonu ve Türkiye’nin Ukrayna tahılının Odessa limanından deniz koridoru yoluyla ihracının sağlanması konusunda bir ön anlaşmaya vardığı iddia edilmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy daha sonra Ukrayna’nın Karadeniz üzerinden tahıl ihracatını yeniden başlatmaya hazır olduğunu söyledi, ancak hiç kimse Ukrayna tarafını Türkiye ve Rusya ile bu konuda görüşmeye davet etmedi.

Ertesi gün, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna, Türkiye ve Rusya arasında Ukrayna limanlarının ablukasını kaldırmak için herhangi bir anlaşma olmadığını belirtti. Aynı zamanda, Ukrayna’nın çıkarlarını dikkate almayan herhangi bir anlaşmanın Ukrayna tarafından reddedileceğini vurguladılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com