Her gün ortalama 3 bin 292 kullanılmış araba Ukrayna gümrüklerinden geçiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

1 Temmuz’a kadar sürecek ücretsiz gümrük işlemlerinin bir sonucu olarak ortalama her gün 3,292 araba Ukrayna’ya giriyor.

Verkhovna Rada vergi komitesinin başkan yardımcısı Yaroslav jeleznyak’ın tarafından bildirildiğine göre şu ana kadar 163,000 araba, ücretsiz gümrük izniyle Ukrayna’ya ithal edildi. Her gün ortalama 3,292 araba gümrükten geçiyor.

Uluslararası Af Örgütü: Rusya, Harkov’u yasaklı mühimmatla vurdu

Sağlanan vergi avantajının toplam tutarı ise 17.8 milyar UAH’dır.

Jeleznyak “İlginç bir şekilde otomobil ithalatı yeniden artmaya başladı. Haziran ayında günde ortalama 3,292 otomobil ithal ediliyor. Dün 4,400 otomobil ithal edildi. Muhtemelen uygulamanın iptali planlarıyla ilgili haberler sonucu artışa geçti.” diye yazdı.

Vergi komitesi, 1 Temmuz’dan itibaren ücretsiz mal ve araba ithalatının kaldırılmasını içeren 7418 sayılı Bakanlar Kurulu tasarısını destekledi. Verkhovna Rada’daki oylamanın bu hafta yapılması bekleniyordu. Ancak Jeleznyak, yeniden planlandığını bildirdi.

Ukraynalıların çoğunlukla 5 bin dolar altında arabaları ithal ettiği de bildirilmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com