Zelenskiy, Ukrayna’nın karşı saldırıya hazır olduğunu söyledi: “Başaracağız”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, Kırım Tatar halkının kurbanları için bir anıt oluşturulmasını önerdi

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Ukraynalıların daha fazla Batı silahına ihtiyacı olduğunu, ancak ağır kayıplarla sonuçlansa bile daha fazla bekleyemeyeceklerini söyledi.

Ukrayna, Rus ordusu tarafından işgal edilen bölgeleri kurtarmak için bir karşı saldırı başlatmaya şimdiden hazır. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, The Wall Street Journal’e verdiği röportajda Ukrayna Ordusu’nun uzun zamandır beklenen karşı saldırıda başarılı olacağını belirtti. Ancak bu uzun zaman alabilir ve ülkeye ağır kayıplar verebilir.

Zelenskiy, Rusya’nın hava üstünlüğünü koruduğunu ve düşman uçaklarından korunmadığı takdirde birçok Ukrayna askerinin çatışmada öleceğini kabul etti. Bununla birlikte, Ukrayna’nın kara kuvvetleri, ülkenin güneyinde ve doğusunda Ukrayna topraklarının yaklaşık %20’sini elinde tutan işgalcilerden daha iyi eğitilmiş ve motive edilmiştir.

Zelenskiy, “Başaracağımıza kesinlikle inanıyoruz. Dürüst olmak gerekirse işler farklı, tamamen farklı gidebilir. Ama bunu yapacağız ve hazırız.” dedi.

Ukrayna’nın operasyon için Batı’dan daha modern silahlar almak istediğini, ancak saldırıyı birkaç ay daha erteleyemeyeceğini de sözlerine ekledi. Şimdi Ukraynalılar, ilerleme sırasında birlikleri ve hava saldırılarından sivilleri korumak için özellikle ek ABD yapımı Patriot hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyuyor. Ukrayna’nın şu anda en az iki bataryası var, ancak Zelenskiy, bazı Rus füzelerini engelleyebilecek tek sistem olduğu için sayıyı 50’ye çıkarmak istiyor.

Zelenskiy, müttefik ülkelerin liderlerinin bazen onun sert üslubundan rahatsız olduğunu, ancak neden Ukrayna’ya kazanmaya ve hayat kurtarmaya yardımcı olacak daha güçlü silahlar verilmediğini anlamadığını paylaştı. Ayrıca, Çin’i Rusya’yı kontrol altına almaya çağırdı. Ona göre Ukraynalılar Rusları durduramazlarsa, o zaman “canavar tadına bakacak” ve başka toprakları ele geçirmeye gidecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com