Zelenskiy, Ukraynalı hainlere seslendi: Rusya kendi askerlerini bile terk ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy işgalciler geçici olarak Ukrayna şehirlerine girdiklerinde, bunun tek anlamının oradan ayrılmak zorunda kalacakları olduğunu vurguladı.

Telegram kanalında bir video mesajında, Rus birlikleriyle işbirliği yapmaya çalışan Ukraynalılara seslenen Zelenskiy, Rusya’nın kendi askeri birliklerini bile terk ettiğini hatırlattı.

Zelenskiy, Herson, Kahovka, Slavutiç ve diğer şehirlerdeki işgalcilere karşı direnmeyi sürdüren Ukraynalılara teşekkür etti.

Çernigov Belediye Başkanı: Şehrimiz neredeyse tamamen yok edildi

İşgalcilerin geçici olarak Ukrayna şehirlerine girmelerinin tek anlamının, oradan ayrılmak zorunda kalacakları olduğunu vurgulayan Zelenskiy “Ve Rus ordusuyla işbirliği yapmaya çalışan o olağanüstü aptallara, kendi ordularını terk ettiklerini hatırlatmak istiyorum. Başkalarının hainlerini ne yapacaklar? Onlara şöyle derdim: Düşünün. Ama biliyorum ki böyle insanlar var. Düşünseler zaten hain olmazlardı” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com