Stoltenberg: NATO, Rusya’nın nükleer sindirmesine boyun eğmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
NATO, Rusya'nın baharda büyük bir taarruza hazırlandığına inanıyor

Rusya’nın Beyaz Rusya topraklarında nükleer silah konuşlandırma niyetini açıklaması, Batı’nın gözünü korkutma girişimidir, ancak NATO tetikte olmaya devam edecek ve Kremlin liderliğinin nükleer şantajına boyun eğmeyecektir.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO dışişleri bakanları toplantısının arifesinde Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında “Başkan Putin’in duyurusu, Başkan Putin’in bizi Ukrayna’yı desteklemekten vazgeçirmek için kullanmaya çalıştığı tehlikeli, çılgın nükleer retoriğin bir parçası. Bu, İttifak’ın müttefiklerini ve ortaklarını Ukraynalılara ülkelerini savunma haklarını kullanma konusunda destek sağlamaktan alıkoymayı amaçlayan bir sindirmedir. Korkuya izin vermeyeceğiz. Ukrayna’ya yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.

NATO’nun uyanık kalacağını ve Rusya’nın yaptıklarını yakından izlemeye devam edeceğini kaydetti.

Şu anda İttifak’ın, Rusya’nın nükleer kuvvetlerinin İttifak’ın nükleer kuvvetlerinin statüsünde herhangi bir değişiklik gerektirecek bir hareket görmediğini söyleyen Stoltenberg, “Nükleer bir ittifak olarak kalıyoruz, tüm müttefikleri caydırıyor ve savunuyoruz ve Rusya’nın Beyaz Rusya’ya olası nükleer silah yerleştirme olasılığı dahil olmak üzere eylemlerini yakından izlemeye devam edeceğiz.”

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus nükleer silahlarını Belarus’ta konuşlandırma niyetini açıklamıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com