İngiliz istihbaratı, Rusya’nın Ukrayna’daki toplam kayıplarının 200,000 kişiyi bulduğunu bildirdi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya’nın Ukrayna’daki asker kaybı 39 bini aştı.

Ukrayna’nın tam ölçekli işgalinin başlangıcından bu yana Rusya’nın toplam kayıpları 200 bin kişiye kadar olurken, bunların sadece küçük bir kısmı başta alkol olmak üzere savaş dışı nedenlerden kaynaklandı.

Büyük Britanya Savunma Bakanlığının savunma istihbarat raporunda “Rusya, Ukrayna’nın tam ölçekli işgalinin ardından 200.000’e kadar zayiat vermiş olsa da, bunların çok düşük bir kısmı alkolün etkisi gibi savaş dışı nedenlerden kaynaklanıyor.” denildi.

Çatışma dışı kayıpların diğer önemli nedenlerinin zayıf silah eğitimi, trafik kazaları ve hipotermi gibi iklimsel sonuçlardan kaynaklandığına inanılıyor.

Aynı zamanda, Rus komutanlar alkolün yaygın şekilde kullanılmasının savaş operasyonlarının etkinliği üzerinde özellikle zararlı bir etkiye sahip olduğuna inanıyorlar.

Raporda, “Ancak, Rus toplumunun büyük bölümünde alkol kullanımı yaygın olduğu için, uzun süreli askeri yaşamda, savaş sırasında bile dile getirilmeyen bir büyük sorunun parçası olarak görülüyor” vurgusu yapıldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com