Zelenskiy: Ukrayna ordusu Kırım’a ulaştığında, Putin müzakere isteyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rus lider Putin’in Ukrayna ordusu Kırım’a ulaştığında müzakereleri isteyeceğini itiraf etti.

ABC News ile röportajında Zelenskiy, Ukraynalı yetkililerin yakın zamanda Kiev’e yaptıkları bir ziyarette CIA Direktörü William Burns‘e karşı saldırının amacının Kırım sınırına ulaşmak ve ardından Rus diktatörü müzakereleri başlatmaya zorlamak olduğunu söylediği Washington Post raporuna itiraz etmedi.

Bir gazetecinin Putin’i müzakerelere zorlamanın gerçekten “mümkün” olup olmadığı sorusuna yanıt veren Zelenskiy, bunun tamamen mantıklı bir varsayım olduğunu söyledi.

Zelenskiy “Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen Kırım’ın idari sınırına ulaştığı anda, Putin’in tam ölçekli bir işgal öncesinden farklı olarak, medeni dünyayla diyalog aramaya zorlanacağı çok açık ve mantıklı bir retorik.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com