Zelenskiy: Ukrayna, Moskova’nın farklı halklara karşı uyguladığı despotizme son verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın uzun süredir çeşitli halkları köleleştirmeye götüren Moskova despotizmine son vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı olağan akşam konuşmasında “Kiev ve tüm şehirlerimiz, tüm Ukraynamız, çok uzun bir süre çok farklı halkları köleleştiren Moskova despotizminin tarihine son verecek. Ne kamikaze dronlar ne de başka herhangi bir terör aracı onu kurtaracaktır.

Çünkü güç insanlarda, şehirlerde, yaşamdadır. Ve hem yaşam hem de insanlar ve kültür için en önemli şehirler ayaklar altına alındığında, sadece bir kayıp olacaktır. Rusya için kayıp. Yüzlerce kamikaze drone bile onu bundan kurtaramayacak, Rusya’ya sadece utanç katacak.” dedi.

Zelenskiy, Pazar gecesi yaptığı konuşmada bir başka Rus saldırısının, niceliksel olarak en güçlü darbe hedefinin Kiev bölgesine yöneltildiğini kaydederek “Kiev şehri ve bölgesi içinde 36 insansız hava aracı düşürüldü. Rusya, eski Kiev’imizin Gününü böyle kutluyor. Kiev, tarihi boyunca işgalcilerden çeşitli kötülükler gördü. Hepsinden kurtuldu: Raşistlerden de kurtulacak. Hiçbiri burada olmayacak!” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com