Ukrayna’ya dün gece rekor sayıda kamikaze insansız hava aracı fırlatıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'nın Kiev'e gece saldırısı: detaylar ortaya çıktı

28 Mayıs 2023 gecesi Rusya, 54 tane İran yapımı kamikaze insansız hava aracı ile saldırdı. Kamikazeler kuzeyde Bryansk ve güneyde Krasnodar yönünden Ukrayna’ya saldırdı. Bunların 52’si imha edildi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Telegram’da yayınladığı mesajda “Başka bir gece saldırısı daha. Düşman tarafından, başta Kiev bölgesi olmak üzere ülkenin orta bölgelerindeki askeri tesislere ve devletin kritik altyapısına ait tesislere yöneltildi. Merkez hava komutanlığının sorumluluk alanında, çoğu kamikaze insansız hava araçları olmak üzere büyük bir kısmı imha edildi.” denildi..

Başarılı muharebe çalışmaları sonucunda 52 “Shahed-136/131” imha edildi.

Saldırıyı püskürtmeye Ukrayna Hava Kuvvetlerinin “Güney” ve “Batı” Hava Komutanlığının araçları ile Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin diğer bileşenlerinin hava savunması katıldı.

Bildirildiği üzere, bu gece, ön verilere göre, hava savunma kuvvetlerinin kuvvetleri ve araçları, Kiev hava sahasında 40’tan fazla düşman insansız hava aracını imha etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com