Zelenskiy, Ukrayna milli futbol takımına desteğini göstermek için bir flaş video yayınladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ile İsveç arasındaki EURO 2020 maçın arifesinde milli takımı desteklemek için bir flaş video yayınladı.

Cumhurbaşkanı, Facebook üzerinden yayınladığı ve Ukrayna milli takımını destekleyeceğini söylediği video mesajında “Yarın sıradan bir Ukrayna vatandaşı ve hayranınız olacağım. 90 dakika boyunca yanınızda olacağım, inanın. Sizinle Ukrayna marşını söyleyeceğim. Her pozisyondan sonra sizinle birlikte çığlık atacağım. Her tökezlemeden dolayı acı çekecek atılan her gol için çok mutlu olacağım. Her Ukraynalı gibi,her Ukrayna vatandaşı gibi sahada yanınızda olacağım. O yüzden bilin ki: sahada on bir kişi değilsiniz, sahada 40 milyon kişi birden olacağız.” dedi.

Videoya, flash mob’a katılmaya ve Ukrayna milli futbol takımını desteklemek için bir video kaydetmeye çağıran bir mesaj da eşlik etti.

Flaş video çekimine Başbakan Denis Şmigal ve Kültür Bakanı Aleksander Tkaçenko da katıldı .

Ukrayna ve İsveç milli takımları EURO 2020 çeyrek final maçında Glasgow’da karşı karşıya gelecek. Karşılaşma bu akşam Kiev saatiyle 22.00’de başlayacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com