Tarım Politikası Bakan’ından Ukraynalılara: Topraklarınızı satmayın

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Tarım Politikası Bakanı Roman Leşçenko, Ukrayna vatandaşlarına değeri sebebiyle en büyük mevduatın toprakları olduğunu ve satmamalarını tavsiye etti..

“Ukrayna 24” TV kanalında bir yayınında konuşan Bakan “Hiçbir koşulda arazinizi satmayın, sahip olduğunuz en büyük değer, bu en büyük banka mevduatı” dedi.

Leşçenko ayrıca ülkede yayılan manipülasyonlara, birinin iddiaya göre araziyi elinden alabileceğine veya yabancı bankalar tarafından satın alınacağına inanmamaya da çağırarak “Yabancı bankalara kısıtlamalar getirdik, tüm kayıtları, tüm verileri açtık. Ve toplum kimin vergi ödediğini, arazinin sahibinin kim olduğunu görecek” dedi.

Ukraynalıların gerçekte kimin yararlanıcı olduğunu görür görmez tüm soruların ortadan kalkacağına inandığını söyleyerek “Çin veya Arap ülkelerine vagonlarla ihraç edilmesi planlanan toprak tabakasıyla ilgili ayrı bir soru var. Kanunda sertifikalı müteahhitler ve kontrol sistemi ile ilgili ayrı normlar belirledik.” dedi.

Başka bir manipülasyonun yabancılarla ilgili olduğunu söyleyen Bakan “1 Temmuz’dan itibaren yabancılara izin verileceği bir manipülasyon. İnsanlara şunu söylüyoruz, bu sahtekarlıklara inanmayın, yabancı yok; yabancıların kabulünün yalnızca Ukrayna’da yapılacak bir referandum yoluyla olduğunu açıkça belirttik ”dedi.

1 Temmuz’dan itibaren “gökyüzü delinmeyecek” ve küresel olarak hiçbir şey değişmeyecek diyen bakan; sadece Ukraynalıların toprak mülkiyeti hakkına sahip olacağını da ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com