Johnson, Ukrayna’daki savaşın önümüzdeki birkaç ayının zor geçeceği konusunda uyardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Johnson, Putin’in cinayetten kurtulmasına ve Avrupa’nın sınırlarını zorla değiştirmesine izin verilirse, bunu tekrar yapacağını söyleyerek, Rusya-Ukrayna savaşının önümüzdeki birkaç ayının zor geçeceğini, ancak Ukrayna’nın kesinlikle sebat edip kazanacağını söyledi.

The Mail’de bir köşe yazısı yazan İngiltere Başbakanı Boris Johnson vatandaşları bu yıl enerji faturalarının yüksek olacağı konusunda uyardı, ancak Ukrayna’ya karşı barbarca savaşı başlatan kişi olduğu için bunun sorumlusu olarak Putin’i gösterdi.

Şmigal: Ukrayna bu yıl “vizesiz gümrük sistemine” dahil olacak

Johnson “Putin’in savaşının İngiliz tüketicilere de bir sonucu var. Bu yüzden enerji faturanız ikiye katlanıyor. Korkarım Putin bunu biliyor. Bundan hoşlanıyor. Ve bizim anlaşmamızı istiyor.” diye yazdı.

Ukrayna halkının bu savaşı kazanacağına inandığını belirten Johnson “Önümüzdeki aylar zor, belki de çok zor olacak. O (Putin) yumuşak Avrupalı politikacıların savaşacak ruha sahip olmadığına, bu kış yaptırımları kaldıracağımıza ve Rus petrol ve gazı için yalvarmaya başlayacağımıza inanıyor. Ukrayna’yı desteklemekten yorulacağımızı ve Ukraynalıları Kremlin tiranı ile bir anlaşma imzalamaya nazikçe zorlamaya başlayacağımızı düşünüyor. Bu delilik olur. Bu acımasız bilek güreşinde Ukrayna halkı kazanacak. İngiltere de öyle.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Putin’in cinayetlerin sorumluluğundan kaçmasına ve Avrupa’nın sınırlarını zorla değiştirmesine izin verilirse, bunu bir zamanlar SSCB’nin bir parçası olan başka bir ülke ile devam edeceğini de sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com