Ukrayna, “tahıl koridoru”nun başlangıcından bu yana bir milyon ton tahıl ihracatı yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, İstanbul’da imzalanan tahıl anlaşmasından beri, limanları aracılığıyla dünyanın 15 ülkesine bir milyon ton tarım ürünü ihraç etti.

Ukrayna Deniz Limanları İdaresi (USPA) basın servisi tarafından bildirildiğine göre 1 Ağustos’tan itibaren Odessa’nın Çornomorsk ve Pivdenniy limanlarının ablukasının kaldırıldığı dönemde, tarım ürünleri taşıyan 44 gemi Ukrayna’dan ayrıldı.

Baykar, Bayraktar’ın Rusya’ya hiçbir şekilde satılmayacağını açıkladı.

USPA, 26 Ağustos’ta 4 geminin Sudan, Hindistan, Mısır ve Türkiye limanlarına 133.000 ton buğday, mısır ve yağ teslim etmek için Çornomorsk limanından ayrıldığını ekledi.

Tahıl koridorunun son 7 günlük operasyonu sırasında, Odessa limanları, İspanya, İsrail, Almanya ve Türkiye limanlarına gidecek 362 bin ton buğday, mısır, kolza tohumu, yağ, soya fasulyesi ve arpa yüklemesi için 13 gemiyi kabul etti.

Buna paralel olarak 294 bin ton buğday, yağ, soya fasulyesi, kolza tohumu ve mısır içeren 13 gemi de Libya, Hollanda, İsrail, Hindistan, Mısır, Türkiye, Almanya ve Sudan limanlarına gitmek üzere yola çıktı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Ukrayna, Karadeniz^deki tahıl koridoru aracılığıyla limanlarından tahıl ihracatını her ay 3 milyon tona çıkarmayı planlıyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com