Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonucu ölen çocuk sayısı 379’a yükseldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başsavcılık, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı askeri saldırısı sonucunda 28 Eylül itibariyle 379 çocuğun öldüğünü ve 733 çocuğun da yaralandığını açıkladı.

En çok çocuk Donetsk bölgesinde yaralandı – 388, Kharkiv bölgesinde – 202, Kiev bölgesinde – 116, Chernihiv bölgesinde – 68, Mykolayiv bölgesinde – 67, Luhansk bölgesinde – 61, Kherson bölgesinde – 55, Zaporizhia bölgesinde – 44.

Şmigal: Ukrayna bu yıl “vizesiz gümrük sistemine” dahil olacak

Aktif savaş operasyonlarının yürütüldüğü yerlerde, geçici olarak işgal edilen ve geri çekilen topraklarda bu rakamların tespit edilmesi çalışmaları halen devam ettiğinden, bu rakamlar kesin değildir.

26 Eylül tarihinde, Zaporijya bölgesi, Polohivka ilçesi, Kam’yanka köyündeki yerleşim altyapısının düşman tarafından bombalanması sonucunda 8 ve bir yıl 8 aylık iki çocuk hayatını kaybetti.

Rus silahlı kuvvetlerinin bombardımanı sonucunda 2.328 eğitim kurumu zarar görmüştür. Bunlardan 289’u tamamen yok edilmiştir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com