Zelenskiy: Kara para aklama olayına karışmadım

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna cumhurbaşkanı, ne kendisinin ne de Kvartal 95 stüdyosunun temsilcilerinin kara para aklama faaliyetinde bulunmadığını söyledi.

Fotoğraf: YouTube / ICTV ekran görüntüsü

Cumhurbaşkanı ICTV kanalına verdiği bir röportajda “2019 yılında aynı filmi bana karşı hiçbir şey olmadığını, filmi gösteren oligark Poroşenko’nun kanallarında da gördüm. Hatta tartışmayı izleseniz göreceksiniz, orada sahneden bağırdı: “Kvartal, Kolomoiskiy’den ve PrivatBank’tan para aldı.” dedi. Bütün bunlar eski bir hikaye, hepsini duydum, hepsini gördüm, tüm bu detayları. 2019’dan beri Ukrayna cumhurbaşkanı olarak, arkadaşım Petro benimle alakalı hiçbir şey bulamadı. Bu aslında sevindirici.” dedi.

Aynı zamanda başkan, ne kendisinin ne de Kvartal 95 stüdyosunun tek bir üyesinin kara para aklama işine karışmadığını vurgulayarak “Kişisel olarak devletten hiç bütçe almadan Ukrayna’da sıfırdan bir iş kurdum. 2012’de para aklama ve 2012’den beri, 2001’den beri ve 2019’da ne ben ne de Kvartal 95 stüdyosunun tek bir üyesi dahil, olmadı. Yalnızca yaratıcılıkla meşgul oldular.” dedi.

Ukrayna Ekim ayının son Pazar günü kış saatine geçecek

Daha önce, başkanlık ofisi danışmanı Mikhail Podolyak, Vladimir Zelenskiy dahil Stüdyo Kvartal 95 yaratıcı ekibinin, offshore bankalarından PrivatBank’ın eski ortak sahibi Igor Kolomoisky ile ilgili şirketlerden yaklaşık 40 milyon dolar aldığının hiçbir gerekçesi olmadığını belirtmişti.

Pandora belgelerinin 2019 cumhurbaşkanlığı kampanyası sırasında kulağa gelen bilgileri doğruladığını, Zelenskiy ve çevresine ait offshore şirketlerinin 2012-2016 yıllarında Kolomoisky’e ait yapılardan 41 milyon dolar aldığını doğruladığı paylaşılmıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com