AB, Ukrayna’yı COVID için güvenli ülkeler listesinden çıkarıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna bu hafta AB’ye girmesinin tavsiye edildiği güvenli üçüncü ülkeler listesinden çıkarılacak. Bunun sonucunda AB’ye dönük seyahatler Ukraynalılar için zorlaşacak.

Avrupa Birliği bu hafta Ukrayna’yı vatandaşlarına AB devletlerinin covid seyahat kısıtlamalarını kaldırması tavsiye edilen güvenli ülkeler listesinden çıkaracak.

Evropeyskaya Pravda’nın bildirdiğine göre, Radio Soboda muhabiri Rikard Jozwiak bunu kendi kaynaklarından öğrenerek “Ukrayna bu hafta AB’ye girmesi tavsiye edilen güvenli üçüncü ülkeler listesinden çıkarılacak. Temmuz ortasında eklendi, ancak son koronavirüs vakalarındaki artış, ülkenin artık listede olmayacağı anlamına geliyor.” diye yazdı.

AB en son 8 Ekim’de “yeşil listeyi” gözden geçirdi ve resmi kriterlere göre artık engelsiz girişle ilgili Avrupa mevzuatı tarafından belirlenen normları karşılamamasına rağmen Ukrayna listede kaldı.

Ukrayna Ekim ayının son Pazar günü kış saatine geçecek

Şimdi AB’nin seyahate izin vermeyi önerdiği üçüncü ülkeler listesinde, Ukrayna dahil 16 ülke var.

Avrupa Birliği ülkeleri, kural olarak, AB Konseyi’nin tavsiyelerine kulak verir ve listede olmayan ülkelerin sakinlerinin girişine ve onlar için turistik seyahatlere kısıtlamalar getirir.

Hatırlatmak gerekirse İngiltere, 11 Ekim’den itibaren aşı tamamlama belgesine sahip olan Ukraynalılar için zorunlu karantina olmadan girişine izin vermişti.

Almanya ise, Ukrayna’yı koronavirüs bulaşma riskinin arttığı gruba dahil etti. Şimdi aşısız Ukraynalı turistler kendilerini tecrit etmeye zorlanacak.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com