Zelenskiy: Düşmanın kafası karıştı, böyle bir direniş beklemiyordu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
foto:REUTERS

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rus birliklerinin gelinen noktada Ukrayna ordusu için en büyük ekipman tedarikçilerinden biri haline geldiğini belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, düşmanın kafasının karıştığını, Ukrayna’da böyle bir direniş beklemediğini kaydederek “Direnişimizin 19. günündeyiz, tarihi savaşımızda bir gün daha sona erdi. Bizi zafere yaklaştıran zor bir gün, Ukrayna’ya barışı yaklaştırıyor. Daha önce olduğu gibi düşmanın kafası karıştı. Böyle bir direniş beklemiyorlardı. Onlarca yıldır bizim hakkımızda yalan söyleyen kendi propagandalarına inandılar. Ama savaşla hiçbir şey elde edemeyeceklerini anlamaya başladılar.” dedi.

Askerlerinin ve subaylarının artık bunu çok iyi anladığını sözlerine ekleyen Zelenskiy “Savaş alanından kaçıyorlar, ekipmanlarını bırakıyorlar. Biz ganimet alıp Ukrayna’yı savunmak için kullanıyoruz. Bugün Rus birlikleri aslında ordumuzun ekipman tedarikçilerinden biri. Bunu rüyalarında görseler inanmazdılar.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com