Kırımoğlu, KTMM Başkanı Çubarov’u Kritik Görev İçin Önerdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy ile yapılan görüşmede; Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi görevine, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’u teklif ettiği öğrenildi.

Krym.Realii haber sitesinin aktardığına göre; Kırımoğlu konuyla ilgili, “Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, görevinin önemli olduğunu söyledim. Bu göreve, Refat Çubarov’u teklif ettim. Yazılı olarak da teklifimizi ilettik” dedi.

KTMM Başkanı Çubarov Görüşme Çok Samimi Bir Ortamda Geçti

9 Ağustos 2019 Dünya Yerli Halklar Günü’nde, Kırım Tatar halkının temsilcileri ile Ukrayna Cumhurbaşkanı bir araya gelmişti.

Görüşmeyle ilgili Kırım Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan KTMM Başkanı Refat Çubarov, “Görüşme çok samimi bir ortamda geçti. Bütün bunların, işgal altındaki bölgelerde yaşayanlar da dahil olmak üzere Ukrayna vatandaşlarının çıkarlarına hizmet edeceğini düşünüyorum. ” demişti.

Kaynak: qha.com.tr

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com