Zelenskiy Ankara’da Ukraynalı ve Kırım Tatarlarına Hitap Etti (Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye’de Ukrayna ve Kırım Tatarlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye’de yaşayan Ukraynalı ve Kırım Tatarlarına seslenen Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy “Kırım’ın Ukrayna’ya geri döneceği gün mutlaka gelecek“ dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın baskısından dolayı vatanlarından göç etmek zorunda kalan Kırım Tatarlarının sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, “Ben size söz veriyorum ki Ukrayna kendi vatanını terk etmek zorunda kalan Kırım Tatarlarını kendi sorunlarıyla baş başa bırakmayacak.” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Ankara’daki yeni genel merkez binasının açılış törenine katıldı.
Açılışa Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren’in yanı sıra çok sayıda konuk katıldı.
Zelenskiy, burada yaptığı konuşmada, Ukraynalılar ve Kırım Tatarlarının bir araya gelmesinin çok sembolik olduğunu belirtti.

Ayrıca bakınız: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Türkiye’de(Foto)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com