Zalujniy, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı Birinci Dünya Savaşı’na benzetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: facebook.com/CinCAFU

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy, mevcut savaşta büyük olasılıkla Rus işgalcilerin savunmasında bir atılım olmayacağını ve buna göre cephe hattının önemli ölçüde değişmeyeceğini söyledi.

The Economist’e verdiği röportajda Zalujniy, Ukrayna’nın zaferi için temelde yeni teknolojiye ihtiyaç duyulduğunu, çünkü cephedeki durumun artık çıkmaza girdiğini vurguladı.

Zalujniy “Birinci Dünya Savaşı’nda olduğu gibi, tarafları durma noktasına getirecek bir teknolojik gelişme düzeyine ulaştık. Basit gerçek şu ki, biz düşmanın yaptığı her şeyi görüyoruz ve onlar da bizim yaptığımız her şeyi görüyorlar. Bu çıkmazdan kurtulmak için temelde yeni bir şey icat etmemiz gerekiyor. Çinlilerin bir zamanlar barutu icat etmesi gibi.” dedi.

Ancak Zalujniy, bu durumda çıkmazdan çıkmak için tek bir teknolojik buluşu değil, tüm teknik çözümlerin bir kombinasyonunu kullanmanın gerekli olacağını kaydetti.

Zalujniy’nin açıklamaları

Bu röportajda Zalujniy, Ukrayna’daki savaşın yeni bir aşamaya girdiğini, konumsal bir aşamaya dönüştüğünü ve bunun Rusya Federasyonu’nun işine yaradığını da belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

General, Ukrayna’nın avantaj elde etmesini sağlayacak faktörleri de sıraladı. Ona göre, çatışmanın doğasını manevra kabiliyetine sahip bir savaşa doğru değiştirmek için Ukrayna’nın hava gücü ve radyo-elektronik savaştan karşı batarya savaşı ve mayın patlatma ekipmanına kadar bir dizi teknoloji ve yeteneğe yatırım yapması gerekiyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com