Yusov: Rusya, Ukrayna’yı suçlamak için Kursk nükleer santralinde bir provokasyon hazırlıyor olabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'da, Wagnerciler tarafından sahnelenene benzer başka bir isyan için hazırlıklar yapılıyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Başkanlığı temsilcisi Andrey Yusov, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’yı bununla suçlamak amacıyla özellikle nükleer tesislerinde provokasyon senaryolarını değerlendirdiğini söyledi.

Ulusal Direniş Merkezi’nin Rusya Federasyonu’ndaki Kursk nükleer santralinde Rusların provokasyon hazırlığına ilişkin verilerini yorumlayan Yusov, bu tür bilgilerin var olduğunu doğrulayarak “Bu tür bilgiler var ve özellikle Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından zaten kamuoyuna açıklandı. Evet, düşman, özellikle nükleer tesislerinde bir dizi provokasyonu bir eylem senaryosu olarak görüyor. Bunun amacı Ukrayna’yı suçlamak, kışkırtmak, zaman zaman aksayan ve hatta ırkçı propagandadan farklı olarak iç kamuoyunu harekete geçirmek.” dedi.

Kendi sivil halkına yönelik terör saldırıları ve provokasyonların “Putin rejiminin alamet-i farikası olduğunu ve şaşılacak bir şey olmadığını” vurgulayan Yusov, “Bu nedenle, Rusya Federasyonu topraklarında Putin rejimi tarafından bu tür provokasyonlar yapılması mümkündür” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com