Yusov, Moskova’daki patlamalara ilişkin: Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin sonuçları yaşanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Andrey Yusov, son zamanlarda Moskova’da, özellikle de havaalanı yakınında meydana gelen patlamalarla ilgili yorumda bulunarak, bunun Rusya’nın Ukrayna’yı topyekûn işgalinin bir sonucu olduğunu ve Rusya’nın kendi varlığını savunamadığını kanıtladığını söyledi.

Yusov “Rusya’nın Ukrayna’yı topyekûn işgalinin ve “ikinci ordunun” dünyada ikinci olmadığını ve bataklıklarda kendi başkentini savunmakla bile başa çıkamayacağını tüm dünyaya göstermesinin sonuçları var. Tanrı’nın cezası gerçekleşiyor. Çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Yusov, bu tür olayların giderek arttığını belirterek “Coğrafya hem nicelik hem de nitelik olarak genişliyor. Bu, Putin rejiminin Rusya’daki durumu giderek daha az kontrol ettiği anlamına geliyor. Ve gerçekten de ülkelerini ve gökyüzünü savunmak yerine, başka bir bağımsız devlete, hiçkimseyle derdi olmayan Ukrayna’ya karşı soykırımsal bir savaşa girişiyorlar.” dedi.

Yusov, saldırgan ülkenin Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarından tüm birliklerini çekmesi, savaş suçlularını iade etmesi ve Ukrayna halkına verdiği tüm zararları tazmin etmesi durumunda Ruslar için hayatın “daha kolay, daha sakin ve daha güvenli” olacağını da sözlerine ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com