Azerbaycan, Ukrayna’ya yeni yardım paketini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Bogdan Drapyatyi, Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Seymur Mardaliyev başkanlığındaki Azerbaycan heyetiyle görüştü.

Ukrayna tarafından hükümet portalında belirtildiğine göre müzakerelerin ana konusu, Ukrayna’nın insani olarak mayınlardan arındırılması ve bu doğrultuda Azerbaycan’ın yardım konusu oldu.

Azerbaycan’ın Ukrayna büyükelçisi Ukrayna’ya yapılan yardım paketinde artış olduğunu duyurarak “Rusya Federasyonu’nun saldırganlığını püskürtmedeki direncinize ve cesaretinize olan hayranlığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu nedenle, özellikle mayın temizleme konusunda Ukrayna’ya yönelik yardım paketinin boyutunu artırmaya karar verdik. Ukrayna’ya yardım konusunda siyasi taahhütlerde bulundum” dedi.

Ona göre Azerbaycan’ın Ukrayna’ya yardım etmeye hazır olduğu dört işbirliği alanı var. Rus işgali sonucu acı çeken Ukraynalı çocukların tıbbi ve psikolojik rehabilitasyonu, askeri personelin rehabilitasyonu, enerji sektöründe yardım ve Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşası hakkındadır.

Mardaliyev “İşbirliğimiz için Irpin şehrini seçtik, şehrin altyapısının yeniden inşası. Projenin konsepti, bir mimari merkezin, bir spor kompleksinin yeniden inşası, çocuklar için yeni bir sanat merkezinin inşası ve hastane için tıbbi ekipman temini olacak.” dedi.

Ayrıca Ukraynalı uzmanlara mayın temizleme alanında eğitim verecek ülkeler listesine Azerbaycan da katılıyor.

Ayrıca Azerbaycan tarafı, Ukrayna’ya mekanize mayın temizleme makinesini de içerecek yeni bir yardım paketi duyurdu.

Azerbaycan’ın Ukrayna’ya yardımı

Bakü, Rus işgalinin başlangıcından bu yana Ukrayna’ya bin tondan fazla ilaç, tıbbi malzeme ve toplamda 17 milyon dolara yakın insani yardım sağladı.

Aynı zamanda Azerbaycan, Rusya’nın füze saldırılarından sonra Ukrayna’nın enerji sisteminin restorasyonu çerçevesinde insani yardımda liderlerden biridir.

Azerbaycan, 45 güç trafosu ve 50 jeneratör dahil olmak üzere Ukrayna’ya insani yardım aktardı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com