Hava tahmini: Ukrayna’ya bahar çok erken gelecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2020 yılında Ukrayna’da ilkbahar, sıradışı yüksek sıcaklıklarla başlayarak sakinlerini şok edebilir. Hava sıcaklığı iklim normundan önemli ölçüde yüksek olacak ve son 130 yılın en sıcak baharı olabilir.

Rbc.ua’nın verdiği habere göre, merkezi Jeofizik Gözlemevi’nin klimatoloji bölümünün başkanı Elena Doniç “Sıcak kışlardan sonra Mart ayı iklim normlarından önemli ölçüde yüksek sıcaklıklarla gelir” dedi.

Meteorolog, Ukrayna’da 1891’den bu yana tüm gözlem tarihinin en sıcak kışlarının geçtiği yılları şöyle sıraladı: 1901-1902, 1989-1990, 2006-2007 ve bu yıl gözlemlediğimiz kış.

Elena Doniç, tipik olarak Ukrayna’da sıradan bir kıştan sonra, öğleden sonra ilkbaharda ortalama sıcaklığın 0.8 derece olması gerektiğini ancak Mart ayında sıcak kışlarını takiben ortalama hava sıcaklığı +5.4, +6 ve +1.4 derece olduğunu belirtti. ,

Meteorolojik kış Ukrayna’ya gelmediğinden, bu sezon anormal derecede sıcak bir bahar beklememiz muhtemeldir.

Son yıllarda, Ukrayna’da en sıcak Mart, sokakta sıcaklığın +6,9 derece kaydedildiği 1990’da gözlendi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com