Yurtdışındaki Ukraynalılara en azından bahara kadar dönmemeleri çağrısında bulunuldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Yurtdışındaki Ukraynalılara en azından bahara kadar dönmemeleri çağrısında bulunuldu

Şu anda yurtdışında bulunan Ukraynalılara, Rusya’nın terör saldırılarının sonuçları sebebiyle Ukrayna’da zor bir kış geçebileceğinden bahara kadar evlerine dönmemeleri tavsiye edildi.

Bu açıklama Geçici Olarak İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonundan Sorumlu Bakan İrina Vereşçuk tarafından bir teleton yayınında yapıldı.

“Geri dönmemenizi rica edeceğim, kışı atlatmamız gerekiyor. Ne yazık ki ağlar dayanamayacak, Rusya’nın ne yaptığını görüyorsunuz. Bunu yapmanıza gerek yoktur. Eğer kalma imkanınız varsa, kışı yurtdışında geçirmek daha iyi olur” dedi.

Ekonomi Bakanı: Ukrayna’da işsizlik yıl sonuna kadar yüzde 30’a ulaşacak

Rusya’nın ordusu ile savaşamadığı ve savaş alanında kaybettiği için sivil halkı terörize etmeye yöneldiğini vurgulayan Vereşçuk, bahar aylarında herkesin Harkov, Herson bölgelerini ve Ukrayna’nın diğer tüm şehir ve köylerini yeniden inşa etmesini istediğini de sözlerine ekledi.

Kiev Şehir Devlet İdaresi, başkentteki çok katlı apartmanlarda ısıtmanın kışın birkaç gün boyunca kapatılma olasılığı olduğunu doğrulamıştı.

Mevcut koşullarda gaz ve kömürün idareli kullanılması gerekmesinden ötürü evlerde kışın belirlenen minimum sıcaklık 16 dereceye düşürüldü.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy de bu sene kışın çok zor geçeceğini belirttiği açıklamasında “Tarihimizin en zor kışını geçireceğiz. Devlet için gerekli sonuçları elde etmek amacıyla sonbahar, kış ve ilkbaharda gerekli çalışmaları yapmalıyız. Özgürlük mücadelesi uğruna ortaklarımızın azami seferberliğini sürdürmek ve ortak düşmanımızın küresel demokrasi yanlısı koalisyonu bölmesine izin vermemeliyiz.” demişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com